Beschikbaarheid banen tijdens voorjaarscompetitie 2019

De “kop is eraf”! Afgelopen weekend werden de eerste competitiewedstrijden gespeeld op ons tennispark. Dit jaar doen er maar liefst 58 teams mee, dit is bijna de helft van al onze leden, een feit waar we best trots op mogen zijn! De beschikbaarheid van de gravelbanen zorgde voor een uitdaging. Ze zien er prachtig uit maar moeten nog wel wat harden en stabiel worden. Deze week worden de banen goed in de gaten gehouden. Aanstaande woensdag, 10 april, zullen de banen worden gekeurd door de bond.

In samenwerking met de competitiecommissie, de tennisschool en het bestuur is ook dit jaar een schema gemaakt van de beschikbare banen. Hierbij is geprobeerd aan alle verschillende belangen zoveel mogelijk tegemoet te komen. Het belang van leden die competitie willen spelen, vrij willen tennissen en lessen willen volgen lopen gedurende deze 7 weken door elkaar heen. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal en dus zal er wellicht wrijving ontstaan. Toch vragen wij om uw aller begrip voor deze situatie die, afgemeten aan het hele tennisseizoen, “slechts” 7 weken duurt.

Hoe proberen we in deze periode teleurstelling te voorkomen:

 • Onderstaand treffen jullie een planning van de banen voor de komende weken. In de planning staat per competitieweek alle vrije banen vermeld. Gedurende de drukke competitiedagen (zaterdag) zal er een baancommissaris aanwezig zijn. Deze zal erop toezien dat teams zoveel mogelijk aansluitend hun wedstrijden spelen. Dit voorkomt dat banen onnodig lang onbespeeld blijven.
 • We vragen de teams om, wanneer de ene wedstrijd snel gespeeld is en de gelijktijdige, andere wedstrijd (veel) langer lijkt te gaan duren, dit kenbaar te maken zodat gedurende die tijd er vrij gespeeld kan worden.
 • Voor hen die kunnen, is er natuurlijk altijd de optie om overdag gebruik te maken van de banen. Hiermee verlichten zij de druk op de (competitie)avonden.

Wij vragen jullie expliciete aandacht voor de gravelbanen. Zoals eerder beschreven zijn ze nog zacht en moeten ze de komende weken stabiel worden. Er wordt veel gesproeid, gewalst en gaten weer dicht gestopt. Hieronder enkele aandachtspunten, wij vertrouwen er op dat onze leden dit in acht nemen:

 • Zodra de bordjes “Banen niet gebruiken ivm onderhoud” dient er niet op gespeeld te worden.
 • Lessers en spelers moeten áltijd na afloop de banen vegen. Oók het deel van de baan tussen beide banen in. Dit is belangrijk voor de uitloop van de spelers én voor het tegengaan van mossen en dergelijke.
 • Met overmatig natte banen of bij regen mogen de banen niet geveegd worden
 • In z’n algemeenheid geldt: pas de eerste tijd op met grove “slidings”. Zeker in het begin kunnen die er voor zorgen dat de lavastenen aan de oppervlakte komen. Dat moeten we samen zien te voorkomen! Dus ga voorzichtig met de banen om.
 • Leden kunnen op- en aanmerkingen doorgeven via vrijwilligers@tcnijlan.nl. Iedere week worden deze zaken binnen de accommodatie commissie besproken en indien nodig opgelost. Johan en Cedric zijn onze Groundsmen en zorgen voor het dagelijkse onderhoud.

Bij spelen op onze tennisbanen hoort ook je houden aan de baanetiquette. Zo houden we het voor ons allen gezellig en sportief:

 • Pas de eerst vrijkomende baan af, ongeacht of het een kunstgras- of gravelbaan betreft.
 • Pas met z’n vieren een baan af en niet twee aan twee achter elkaar, iedereen komt namelijk graag aan de beurt.
 • Indien je met z’n tweeën bent, nodig andere leden uit voor een dubbelspel indien er wachtenden zijn. Dat is niet alleen netjes maar ook heel gezellig!
 • Indien de bal op de andere baan terecht komt of je wilt passeren, wacht dan tot de rally uitgespeeld is op de andere baan en maak jezelf dan kenbaar.
 • Zorg dat je de baan netjes achterlaat voor de volgende spelers, kortom graag de baan vegen na afloop en flesjes drinken opruimen.
 • Ook naast de baan geldt, houdt het park en terras netjes en verlaat de club rustig. Neem vooral in de avonduren geen uitgebreid afscheid bij het hek.

Zoals gezegd het blijft passen en meten. Wij, het bestuur, de competitiecommissie en de tennisschool hopen dat de komende weken teleurstelling zoveel mogelijk wordt voorkomen en dat het plezier de boventoon voert.

Met sportieve groet,
het bestuur T.C. ’t Nijlân

Opmerking Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.