Corona virus en T.C. ‘t Nijlân

Beste leden van T.C. ’t Nijlân,

We kunnen er niet omheen, het Corona virus is het gesprek van de dag. Diverse maatregelen worden door de overheid genomen, op advies van het RIVM. Bedrijven en verenigingen geven hier hun eigen invulling aan. De vraag rijst dan ook, hoe gaat onze club hiermee om? Gisteravond zijn wij bijeen gekomen om hierover een standpunt in te nemen en informeren onze leden hier graag over.

Het RIVM heeft vergaande maatregelen opgesteld. Belangrijke maatregelen zijn:

  • Bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, blijf thuis.
  • Bijeenkomsten van >100 personen worden afgelast.
  • Scholen in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open.
  • Adequate handhygiëne is van groot belang. Frequent handen wassen met zeep, niezen in de elleboog en geen handen schudden worden met klem geadviseerd.

Vooralsnog is er vanuit de overheid dus geen advies gegeven om sportverenigingen te sluiten. Ook worden er geen horeca gelegenheden gesloten. Dit zijn echter wel vervolgmaatregelen indien de huidige maatregelen niet effectief blijken.
Ook de KNLTB heeft een advies opgesteld. Zij adviseren sportevenementen waaronder competitie en toernooien af te gelasten. Ook wordt geadviseerd andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroepen op te schorten. Daarentegen stellen zij dat lessen wel voortgang kunnen krijgen (max 4 personen op één baan met een trainer) en kan vrij tennissen vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Wij volgen de adviezen zoals gesteld door de overheid en vastgelegd in de richtlijnen van het RIVM, dat betekent dat ’t Nijlân tot nader order open blijft voor onze tennissers. De wintercompetitie vindt vooralsnog ook doorgang, dit wellicht in tegenstelling tot het advies van de KNLTB maar wel in lijn met de voortzetting van de tennislessen, vier personen op één baan. Tennissport is geen contactsport zoals voetbal of hockey dat wel is. Neem wel maatregelen, vermijd het vieren van een punt met een handenklap of schud elkaar niet de hand aan het net.
Het is aan iedere tennisser om deze afweging voor zichzelf te maken. Heb je griepachtige verschijnselen, blijf dan thuis zoals het RIVM adviseert. Per dag wordt een afweging gemaakt op basis van de meest recente nieuwsfeiten en adviezen, wij houden jullie hierover op de hoogte.

Naast de tennisactiviteiten zijn er ook enkele vergaderingen gepland in aanloop naar het voorjaar en de voorjaarscompetitie. Over de aanvoerdersavond (jeugd én volwassenen) worden jullie benaderd door de betreffende commissie / organisator. De commissie avond die aanstaande woensdag is georganiseerd namens het bestuur wordt verplaatst naar woensdag 29 april, aanvang 20 uur. Wij willen de commissies vragen deze datum in de agenda te noteren en één, maximaal twee leden af te vaardigen. In het laatste weekend van maart staat het neerhalen van de ballonnen gepland. Wij willen de vrijwilligers vragen paraat te blijven staan. Naar dit weekend toe zal een keuze worden gemaakt of dit doorgang kan vinden. Dit zal mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom de voorjaarscompetitie.

Wij hebben nog geen bericht van de KNLTB ontvangen wat betreft de voorjaarscompetitie. De maatregelen gelden nu tot 31 maart, het is afwachten wat de ontwikkelingen zijn en of de maatregelen ook in april van kracht blijven.

Wij houden jullie op de hoogte.

Met sportieve groet,
het bestuur T.C. ‘t Nijlân

Opmerking Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.